بهترین استراتژی فارکس برای نفت و گاز

بازار فارکس بستری فراهم کرده تا با دارایی‌های مختلف، معاملات خودتان را انجام دهید. نفت و گاز از جمله محبوب‌ترین دارایی‌هایی است که روی آنها معاملات زیادی انجام می‌شود. اما بازار فارکس محلی نیست که به راحتی بتوان از آنجا کسب درآمد کرد.

شما برای فعالیت در بازار فارکس باید استراتژی مناسبی داشته باشید. در این زمینه تحقیقات لازم را انجام داده و حتماً یک مشاور مناسبی برای مشورت با آن داشته باشید.

استراتژیتوضیحات
تنوع‌بخشیسرمایه‌گذاری در انواع مختلف منابع انرژی و مناطق جغرافیایی
مدیریت ریسکپیش‌بینی و مدیریت خطرات سیاسی، اقتصادی و زیست‌محیطی
نوآوریاستفاده از ابزارهای جدید برای افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها
استراتژی های کاربردی در معاملات نفت و گاز

درک بازار نفت و گاز

قبل از آنکه بخواهیم در مورد استراتژی معاملات نفت و گاز صحبت کنیم، باید عوامل موثر بر معاملات را مورد بررسی قرار دهیم.

  • تغییراتی که در میزان تولید رخ می‌دهند یا تغییراتی که در میزان مصرف به وجود می‌آید، می‌تواند تعادل بازار را به هم بزند و در نتیجه قیمت نفت و گاز را تغییر دهد.
  • نقش ژئوپلیتیک در تغییر قیمت‌ها بسیار محسوس است. تنش‌های سیاسی، رویدادهای بین‌المللی و تحریم‌ها تماماً می‌توانند نقش گسترده‌ای در ترید رفت و گاز داشته باشند.
  • عامل دیگری که باید در نظر بگیرید نقش اقتصاد کلان است. در واقع رشد اقتصادی، نرخ بهره و تورم تماماً عواملی هستند که می‌توانند در قیمت نفت و گاز تاثیرگذار باشند.
  • زمانی که در زمینه اکتشافات و استخراج نفت و گاز پیشرفت‌های تکنولوژی صورت بگیرد، موجب می‌شود که قیمت نفت و گاز هم تغییر پیدا کند.

استراتژی‌های رایج در فارکس برای نفت و گاز

برای فعالیت در بازار فارکس، برای هر نمادی نیاز به استراتژی دارید. معاملات نفت و گاز هم بدون استراتژی پیش نمی‌رود، اما استراتژی‌های به کار رفته برای ترید نفت و گاز کدام‌ها هستند؟

تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال یعنی استفاده کردن از ابزارها و اندیکاتورهایی چون میانگین‌های متحرک، RSI، MACD  که بتوان با کمک آنها روندها را شناسایی کرد و نقاط ورود و خروج را مشخص نمود.

برای تحلیل تکنیکال از الگوهای نموداری مثل سروشانه، مثلث، پرچم و مواردی از این قبیل استفاده می‌کنند تا بتوانند حرکت قیمت را پیش بینی نمایند. همچنین تحلیل تکنیکال به شما کمک می‌کند که سطوح حمایت و مقاومت را بهتر بشناسید. شما با کمک آنها می‌توانید مناطق کلیدی که قیمت در بهترین وضعیت آن قرار دارد را شناسایی کنید.

مفاهیم کلیدی در تحلیل تکنیکال نفت

نمودارها

قیمت نفت در قالب نمودارهای مختلفی چون میله‌ای، کندلی و خطی نمایش داده می‌شود. نمودارهای کندلی نسبت به سایر نمودارها محبوبیت بیشتری دارند، چون در مورد قیمت باز شدن و بسته شدن و همچنین بالاترین و پایین‌ترین قیمت در یک بازه زمانی خاص می‌توانند اطلاعات بیشتری ارائه دهند.

روندها (Trends)

روندها ابزارهایی هستند که شما از آنها می‌توانید برای شناسایی کردن جهت کلی حرکت قیمت‌ها در حالات صعودی، نزولی و یا خنثی استفاده کنید. از خطوط روند برای تعیین و تایید روندها…. می‌توانید استفاده نمایید.

سطوح حمایت و مقاومت (Support and Resistance Levels)

سطوح قیمتی که انتظار می‌رود در آن سطوح قیمت با افزایش تقاضا یعنی حمایت و یا افزایش عرضه یعنی مقاومت مواجه شود، را سطوح حمایت و مقاومت می‌گویند. شما از این سطوح می‌توانید به عنوان نقاط ورود و خروج احتمالی در معاملات خود استفاده کنید.

الگوهای نموداری (Chart Patterns)

الگوهای قابل تشخیصی که در نمودار قیمت‌ها وجود دارد، می‌تواند به شما نشان دهد که آیا روند ادامه‌دار بوده و یا در حال تغییر روند است.

از جمله رایج‌ترین الگوهایی که می‌توانیم به آن اشاره کنیم شامل الگوهای سر و شانه، مثلث و پرچم و الگوهای دوقلوی بالا و پایین است.

اندیکاتورها (Indicators)

بر اساس قیمت و حجم معاملات، محاسبات ریاضی انجام می‌شود تا در مورد قدرت روند نوسانات مومنتوم و شرایط اشباع خرید یا فروش اطلاعات بیشتری به دست آید.

برخی از اندیکاتورهای پرکاربرد در تحلیل تکنیکال نفت

میانگین‌های متحرک (Moving Averages)

برای هموار کردن داده‌های قیمتی و همچنین برای شناسایی کردن جهت روند، از میانگین‌های متحرک استفاده می‌کنند.

اندیکاتور MACD (Moving Average Convergence Divergence)

اندیکاتور مکدی رابطه بین دو میانگین متحرک نمایی را نشان می‌دهد. از این اندیکاتور برای شناسایی کردن تغییرات مومنتوم و همچنین سیگنال‌های خرید و فروش می‌توان استفاده کرد.

اندیکاتور RSI (Relative Strength Index)

اندیکاتور RSI یک نوع استیلاتور مومنتوم است که می‌تواند سرعت و تغییرات حرکت‌های قیمتی را اندازه‌گیری کند. این اندیکاتور می‌تواند شرایط اشباع خرید و فروش را به خوبی نمایش دهد.

باندهای بولینگر (Bollinger Bands)

باندهای بولینگر اندیکاتورهایی هستند که از یک میانگین متحرک و دو باند در قسمت بالا و پایین آن تشکیل می‌شوند. باندهای بولینگر بر اساس انحراف معیار قیمت محاسبه می‌شوند. شما می‌توانید از آن برای سنجش نوسانات و یا شناسایی سطوح احتمالی حمایت و مقاومت استفاده کنید.

فیبوناچی (Fibonacci)

ابزارهای فیبوناچی مثل سطوح بازگشتی، ابزارهایی هستند که از آن برای شناسایی کردن سطوح احتمالی حمایت، مقاومت و اهداف قیمتی می‌توانید استفاده کنید.

تحلیل بنیادی

تحلیل بنیادی مربوط به یک سری اطلاعات و اخبار است. اگر شما به عنوان یک تریدر حرفه‌ای در بازار نفت فعالیت دارید، باید اخبار مهم سیاسی، اقتصادی و اخبار مرتبط با نفت و گاز را دنبال کنید.

اخباری که مربوط به تولید و مصرف هستند، مربوط به سیاست دولت‌ها، جنگ‌ها و غیره هستند، می‌توانند در تغییر قیمت‌ها و جهت روندها نقش مهمی داشته باشند. علاوه بر آن در تحلیل بنیادی، ترید نفت و گاز باید گزارش‌های مالی که توسط شرکت‌های نفتی ارائه می‌شوند را هم بتوانید تحلیل کنید.

تولید کشورهای اوپک و غیراوپک

تصمیمات کشورهای صادر کننده نفت اوپک و کشورهای متحد آن در میزان تولید نفت، می‌تواند تاثیر بسزایی در میزان عرضه جهانی نفت داشته باشد. افزایش و یا کاهش تولید نفت می‌تواند قیمت‌های آن را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.

تولید نفت شیل (Shale Oil) در آمریکا

پیشرفت‌های فناوری انجام شده در زمینه استخراج نفت در کشورهای آمریکا و شیلی باعث شده که آنها را به یکی از بزرگترین تولید کنندگان نفت تبدیل کند و از این طریق میزان عرضه نفت جهانی را افزایش دهد.

اختلالات تولید

حوادث غیر مترقبه وقوع یافته مثل تحریم، جنگ، بلایای طبیعی و یا مشکلات فنی در تاسیسات نفتی از جمله عواملی هستند که می‌توانند عرضه نفت را مختل کرده و باعث افزایش قیمت آنها شوند.

ذخایر نفتی

میزان ذخایر نفتی کشورهای بزرگ تولید کننده نفت و همچنین میزان ذخایر استراتژیک کشورها می‌تواند در انتظارات بازار و در نتیجه در قیمت نفت تاثیر زیادی داشته باشد.

رشد اقتصادی جهانی

با بیشتر شدن رشد اقتصادی میزان تقاضا برای انرژی و به طبع آن  نفت نیز بیشتر می‌شود. رشد اقتصادی کشورهای بزرگ مصرف کننده نفت مثل چین، آمریکا و هند اهمیت خیلی زیادی دارد.

فصلی بودن تقاضا

در فصل‌های سرد سال در نیمکره شمالی برای گرمایش بیشتر، تقاضا برای نفت هم بالاتر می‌رود. همانطوری که در فصل تابستان به خاطر بیشتر شدن مسافرت‌ها، تقاضا برای بنزین زیادتر است.

پیشرفت‌های فناوری

توسعه فناوری‌های جدیدی که در زمینه‌های مختلف انجام گرفته، توانسته در میزان مصرف نفت هم تاثیر داشته باشد. به عنوان مثال بیشتر شدن میزان استفاده از خودروهای برقی باعث شده که در طی بلند مدت میزان تقاضا برای نفت کمتر شود.

سیاست‌هایی که برخی دولت‌ها در زمینه انرژی حمل و نقل و محیط زیست به کار گرفته‌اند، از جانب دیگر توانسته در تقاضای نفت تاثیر داشته باشد.

ناآرامی‌ها و درگیری‌ها در مناطق نفت‌خیز

به دلیل بی‌ثباتی‌های سیاسی و همچنین درگیری‌های نظامی در منطقه خاورمیانه و مناطق دیگر، تولید کننده نفت با تهدید روبرو شده و باعث می‌شود که قیمت‌ها بیشتر شود.

روابط بین‌الملل و تحریم‌ها

تحریم‌های اقتصادی که علیه کشورهای بزرگ تولید کننده نفت انجام گرفته، باعث شده که صادرات آن را با محدودیت روبرو کرده و بر عرضه جهانی نفت تاثیر داشته است.

توافقات بین‌المللی

توافقاتی که بین کشورها در زمینه‌های تولید و عرضه نفت انجام می‌گیرند، از جانب دیگر می‌تواند در ثبات نسبی بازار تاثیر داشته باشد.

بررسی پیش‌بینی‌های تحلیلگران

برخی مواقع پیش‌بینی‌هایی که تحلیلگران انجام داده‌اند را مورد بررسی قرار می‌دهید، اما هدف از انجام این کار چیست؟

برخی تریدرها تحلیل تکنیکال و بنیادی که توسط خودشان یا معامله‌گران دیگر انجام شده‌اند را ترکیب می‌کنند که این باعث می‌شود به نتایج درست‌تری برسند.

پیش‌بینی‌هایی که تحلیل‌گران انجام داده‌اند را بررسی کنید و خودتان مجدداً این تحلیل‌ها را انجام دهید تا بتوانید سیگنال‌های ارائه شده توسط آنها را تایید کنید. در این صورت میزان اطمینان شما از معاملات انجام شده بیشتر خواهد بود.

وقتی شما پیش بینی تحلیل‌گران را دوباره بررسی می‌کنید، در واقع مدیریت ریسک بهتری خواهید داشت و می‌توانید موقعیت‌های معاملاتی بهتری داشته باشید.

استراتژی‌های معاملاتی خاص

برای ترید نفت و گاز، استراتژی های مختلفی به کار می رود:

اسکالپینگ

اسکالپینگ یکی از استراتژی‌های معاملاتی است که برای تریدرهایی به کار می‌رود که معاملات کوتاه مدت انجام می‌دهند. معمولاً سودی که از معاملات کوتاه مدت به دست می‌آید هم بسیار کمتر است.

ویژگی‌های کلیدی استراتژی اسکالپینگ در نفت

تایم فریم‌های بسیار کوتاه معامله گران در نمودارهای یک دقیقه‌ای، ۵ دقیقه‌ای و یا حتی ثانیه انجام می‌گیرد. اسکالپرها افرادی هستند که در طول یک روز معاملاتی تعداد زیادی از معاملات را باز و بسته می‌کنند.

هدف اسکالپرها این است که بتوانند در هر معامله به سودهای بسیار کوچکی دست پیدا کنند. اسکالپرها برای به اجرا درآوردن معاملات سریع باید نسبت به تغییرات قیمت واکنش‌های سریع داشته باشند.

برای بیشتر شدن سودهای کوچک معمولاً از اهرم‌های بالا استفاده می‌کنند که در هنگام ضرر این می‌تواند ریسک معاملات را به شدت بیشتر کند. تعداد بالای معاملات می‌تواند در هزینه اسپرد و کمیسیون هم تاثیر داشته باشد که این می‌تواند در میزان سودآوری شما نقش داشته باشد.

اسکالپرها باید به طور مداوم در معاملات خود تمرکز داشته باشند و تمامی قوانین مربوط به استراتژی خودشان را رعایت کنند.

سوئینگ تریدینگ

سوینگ تریدینگ یک استراتژی معاملاتی است که برای معاملات بین چند روز تا چند هفته قابل انجام است.

ویژگی‌های کلیدی سوئینگ تریدینگ نفت

معامله‌گرانی که از نمودارهای روزانه و یا هفتگی استفاده می‌کنند، جز افرادی هستند که از تایم فریم‌های متوسط برای تحلیل و یافتن فرصت‌های معاملاتی استفاده می‌نمایند.

 معامله‌گران روزانه بر خلاف اسکالپینگ‌ها، معاملات خودشان را برای مدت طولانی‌تری باز نگه می‌دارند. آنها سعی می‌کنند که از هر معامله سودهای قابل توجهی به دست آورند. سوئینگ تریدرها معمولاً برای تصمیم‌گیری‌های خود از ترکیب تحلیل‌های بنیادی و تحلیل‌های تکنیکال استفاده می‌کنند.

این کار باعث می‌شود که به سیگنال‌های دقیق‌تر و درست‌تری دست پیدا کنند. در سوئینگ تریدینگ به خاطر طولانی‌تر بودن معاملات لازم است که مدیریت ریسک داشته باشید و برای معاملات خود از حد ضرر استفاده کنید.

ممکن است برای آنکه یک سوئینگ کامل شکل بگیرد، مدت زمانی طول بکشد که باید صبر و تحمل داشته باشید.

پوزیشن تریدینگ

آن دسته از استراتژی‌ها که برای معاملات با بازه زمانی طولانی‌تر انجام می‌شوند و از چند هفته تا چند سال طول می کشد، پوزیشن تریدینگ نام دارد.

ویژگی‌های کلیدی پوزیشن تریدینگ نفت

معامله‌گران معمولاً از نمودارهای هفتگی و ماهانه برای تحلیل و پیدا کردن فرصت‌های معاملاتی خود استفاده می‌کنند.

بعضی مواقع ممکن است معامله‌گران از استراتژی‌هایی استفاده کنند که تا چند سال هم طول بکشد. به خاطر آنکه در بازه زمانی طولانی‌تری انجام می‌گیرد، شما می‌توانید از هر معامله سودهای قابل توجه و چند برابری به دست آورید.

در این میان تحلیل کردن عوامل اساسی بازار مثل میزان تولید ذخایر و میزان تقاضای کلان اقتصادی، تحولات ژئوپلیتیکی و سیاست‌های اوپک تاثیر خیلی زیادی دارند. شما برای تعیین نقاط ورود و خروج بهتر در جهت روند باید به سراغ تحلیل تکنیکال بروید.

برای آنکه بهتر بتوانید نقاط ورود و خروج در جهت روند بلند مدت را پیدا کنید، می‌توانید از تحلیل تکنیکال هم استفاده نمایید. برای اینکه این قبیل معاملات در بازه زمانی طولانی طول می‌کشد، بهتر است که برای به دست آورد سود بیشتر در معاملات، صبر و تحمل زیادی داشته باشید.

قیمت نفت می‌تواند در طی بازه زمانی طولانی مدت نوسانات قابل توجهی داشته باشد، پس پوزیشن تریدرها باید بتوانند این نوسانات را تحمل کنند. برای تحمل کردن نوسانات و جلوگیری از بسته شدن زود هنگام معاملات، نیاز به سرمایه قابل توجهی دارید.

برای موفق شدن در بازار نفت و گاز، باید مدیریت ریسک داشته باشید.

نکات مهم برای موفقیت در معاملات نفت و گاز

  • برای انجام معاملات نفت و گاز باید مدیریت ریسک داشته باشید، یعنی در هر معامله حد ضرر و حد سود خودتان را تعیین کنید.
  • معمولاً معامله‌گرانی در تریدرهای فارکس و کل بازارهای مالی موفق می‌شوند که صبر و حوصله زیادی داشته باشند. اگر بخواهید عجولانه و احساسی عمل کنید، به طور حتم شکست خواهید خورد.
  • تا هر زمانی که معاملات خودتان را در بازارهای مالی مثل نفت و گاز انجام می‌دهید، باید اطلاعات به روزی داشته باشید، به همین خاطر نیاز به آموزش مداوم و پیوسته دارید.
  • حتماً برای اجرای معاملات خود از ابزارهای معاملاتی مثل نمودارها، پلتفرم‌های معاملاتی و نرم‌افزارهای خاص تحلیل تکنیکال استفاده کنید.
  • سرمایه‌گذاران باید تنوع سبد دارایی داشته باشند. در پورتفوی خود تنوع سازی کنید.
  • می‌توانید از دارایی‌های دیگر هم استفاده کرده و میزان ریسک از دست دادن سرمایه را کاهش دهید.

عوامل موثر بر قیمت نفت و گاز

  • تغییراتی که در تولید مصرف و ذخایر نفت و گاز به وجود می‌آید، می‌تواند در قیمت آن هم موثر باشد.
  • تنش‌های سیاسی، اعمال تحریم و یا تغییراتی که در تصمیمگیری‌های سیاسی وجود دارد.
  • ارزش دلار آمریکا، نرخ رشد اقتصاد جهانی، نرخ بهره و تورم.
  • رویدادهای غیر منتظره مثل حوادث و بلایای طبیعی.
  • میزان پیشرفت تکنولوژی در استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر.

ابزارهای معاملاتی برای نفت و گاز

تریدرهای نفت و گاز برای اجرای معاملات خود از ابزارهای معاملاتی خاصی استفاده می‌کنند. این ابزارها شامل:

قراردادهای استاندارد

قراردادهای استاندارد به شما کمک می‌کنند که بتوانید در تاریخ معینی از آینده مقدار مشخصی از نفت و یا گاز را با قیمت مشخص معامله کنید.

قراردادهای خرد (Micro Futures)

قراردادهای خرد می‌توانند وارد شدن به بازار را برای معامله‌گرانی که دارایی کمتری دارند، آسان‌تر کنند. شما می‌توانید در این نوع معاملات از اهرم‌های بالا استفاده کنید.

همچنین قیمت‌ها در این معاملات شفافیت بیشتری دارند و در مورد قیمت‌های آتی امکان سفته بازی هم وجود دارد.

قراردادهای اختیار معامله (Options)

قراردادهای خرید به شما حق خرید مقدار مشخصی از نفت و یا گاز را در یک تاریخ معین و با یک قیمت معین می‌دهند.

قراردادهای فروش به شما حق می‌دهد تا مقدار مشخصی از نفت و یا گاز را در یک تاریخ مشخص و با قیمت مشخص به فروش برسانید. قراردادهای اختیار معامله انعطاف پذیری بالایی دارند، پس شما می‌توانید در معاملات خود از استراتژی‌های مختلفی استفاده کنید و در کنار آن ریسک معاملات خودتان را محدود نمایید.

این قراردادها پیچیدگی زیادی دارند و برای درک عمیق از عوامل موثر و قیمت، شما باید آگاهی زیادی داشته باشید.

صندوق‌های قابل معامله در بورس (ETFs)

صندوق‌های قابل معامله در بورس شامل صندوق‌های مبتنی بر کالا و صندوق‌های مبتنی بر سهام است. این صندوی ها قابلیت سهولت معامله زیادی دارند، تنوع آنها بالا بوده و نقد شوندگی بیشتری دارند.

اما در مقابل هزینه مدیریت این قراردادها زیاد است و با تغییرات قیمت کالا تطابق کاملی ندارند.

صندوق‌های مبتنی بر کالا

این صندوق‌ها می‌توانند به طور مستقیم در قراردادهای آتی نفت یا گاز سرمایه‌گذاری کنند و به شما کمک می‌کنند تا نیاز به خرید مستقیم قراردادهای آتی بتوانید در معرض تغییرات مربوط به قیمت این کالاها قرار دارد.

صندوق‌های مبتنی بر سهام

این صندوق‌ها در سهام شرکت‌های فعال در صنعت نفت و گاز سرمایه‌گذاری می‌کنند و می‌توانند عملکرد کلی آنها با این صنعت را ارتباط دهند.

قراردادهای مابه التفاوت (CFDs)

این قراردادها به شما مک می‌کنند تا بتوانید در تغییرات مربوط به قیمت نفت و یا گاز سفته بازی کنید، بدون آنکه مالک واقعی آنها باشید. شما در این قراردادها می‌توانید هم از اهرم‌های بالا استفاده کنید و هم به بازارهای مختلف دسترسی داشته باشید.

از طرفی امکان فروش اوراق قرضی هم آسان است. اما معایبی که دارد این است که شما مالکیتی روی این دارایی‌ها ندارید و برای نگهداری شبانه این دارایی‌ها باید هزینه‌های مربوطه چون سوآپ بپردازید.

سهام شرکت‌های نفت و گاز

خرید سهام شرکت‌هایی که در زمینه اکتشاف، تولید و یا پالایش و توزیع نفت و گاز فعالیت دارند، راهی برای سرمایه‌گذاری است. شما بدین وسیله می‌توانید مالک بخشی از شرکت شده و سود سهام را دریافت کنید. روش عملکرد سهام تحت تاثیر عوامل مختلفی چون قیمت نفت و گاز قرار می‌گیرد.

ابزارهای تحلیلی و اطلاعاتی

علاوه بر ابزارهای معاملاتی که ذکر کرده‌ایم، شما می‌توانید به ابزارهای تحلیلی و اطلاعاتی مختلف دسترسی داشته باشید تا بتوانید معاملات نفت و گاز را انجام دهید.

پلتفرم‌های معاملاتی

پلتفرم‌های معاملاتی می‌توانند نمودارها، داده‌های لحظه‌ای قیمت و ابزارهای مربوط به تحلیل تکنیکال و امکان اجرای معاملات را به شما ارائه دهند.

گزارش‌های خبری و تحلیلی

شما می‌توانید اخبار مربوط به عرضه و تقاضا، گزارش‌های ذخایر، رویدادهای سیاسی، تحلیل‌های بنیادی و تکنیکال و پیش‌بینی‌های آب و هوا را انجام دهید.

تقویم اقتصادی

تقویم اقتصادی به شما کمک می‌کند که از انتشار داده‌های مهم اقتصادی و صنعتی اطلاع پیدا کنید، چون تمامی آنها بر قیمت نفت و گاز تاثیر می‌گذارند.

نتیجه گیری

فعالیت در بازارهای مالی از جمله فارکس و در هر دارایی‌هایی مثل نفت و گاز نیازمند به کار گرفتن استراتژی خاصی است. داشتن استراتژی با انجام تحلیل‌های تکنیکال و بنیادی، استفاده از ابزارهای معاملاتی و کسب آموزش مداوم و به روز رسانی اطلاعات شما به وجود می‌آید. اگر بتوانید با استراتژی خودتان پیش بروید موفقیت شما در بازار معاملاتی نفت و گاز حتمی است.

سوالات متداول

بهترین استراتژی برایب ترید نفت و گاز کدام است؟

هر تریدری باید براساس سبک معاملاتی خود، از استراتژی خاصی استفاده کند و در کنار آن از تحلیل های تکنیکال و فاندامنتال هم کمک بگیرد.

چه عواملی بیشترین تأثیر را بر قیمت نفت و گاز دارند؟

عرضه و تقاضا، رویدادهای سیاسی

مهم‌ترین اصل در معامله نفت و گاز چیست؟

مدیریت ریسک

چه نوع تحلیلی برای معامله نفت و گاز مناسب است؟

تحلیل تکنیکال با تحلیل بنیادی

انتشار اخبار نفت چه تاثیری در روند معاملات دارد؟

انتشار اخبار مثبت یا منفی نفت بر افزایش یا کاهش قیمت آن تاثیر زیادی دارد.

هما فایننس
هما فایننس
مقاله‌ها: 22

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *