انواع بروکرهای فارکس در بازار مالی آنلاین

فعالیت در فارکس زمانی امکان‌پذیر است که بتوانید یک بروکر مناسبی را انتخاب کنید. در واقع اولین قدم برای شروع معاملات موفق در فارکس، انتخاب یک بروکر خوب است. بروکرها بعنوان واسطه‌هایی بین شما و بازار فارکس قرار می‌گیرند و در این بین نقش مهمی را دارند.

بروکرها با فراهم کردن شرایط معاملاتی، ارائه دادن ابزارها و امکانات مختلف می‌توانند به شما کمک کنند که معاملات خودتان را به پیش ببرید، پس انتخاب بروکر یکی از مهم‌ترین مراحل فعالیت در فارکس است. اگر بتوانید بروکر خوبی را انتخاب کنید، قطعاً گام مهمی در کسب موفقیت و سود بالا برداشته‌اید.

نوع بروکرتوضیحات
معاملاتیقیمت ها را خود بروکر تعیین می کند
بدون واسطهقیمت ها را از بازار می گیرد
ECNمستقیم به بازار وصل می شود
STPسفارشات را مستقیم به بازار ارسال می کند
مارکت میکرخو بروکر معاملات را برعهده دارد

انواع بروکرهای فارکس

بروکرهای فارکس را به انواع مختلفی تقسیم بندی می‌کنند که هر کدام از آنها یک سری ویژگی‌ها و مزایایی دارند. بروکرها در اجرای سفارشات، حداقل واریزی، میزان اسپرد و کمیسیون و مواردی از این قبیل با همدیگر یک سری تفاوت‌هایی دارند. می‌خواهیم از این نظر بروکرها را بررسی کنیم.

بروکرهای مارکت میکر (Market Maker)

بروکرهای مارکت میکر نوعی از بروکرها هستند که طرف معامله شما خود بروکر است، یعنی شما وقتی می‌خواهید دارایی بخرید، آن دارایی را از بروکر خریداری می‌کنید و وقتی می‌خواهید دارایی را بفروشید آن دارایی را به خود بروکر می‌فروشید.

معمولاً بروکرهای مارکت میکر هم سرعت اجرای سفارشاتشان بالاست، هم ابزارهای معاملاتی که ارائه می‌دهند متنوع است. شما می‌توانید از اهرم‌های بالاتری در این بروکرها استفاده کنید.

اما مشکلی که در ارتباط با بروکرهای مارکت میکر وجود دارد این است که ممکن است قیمتی که به شما ارائه می‌دهند، همان قیمت بازار نبوده و متفاوت با آن باشد. برخی مواقع هم ممکن است که بروکر قیمت‌ها را به نفع خود و به ضرر شما تغییر دهد.

بروکرهای … Dealing Desk (No Dealing Desk)

این بروکرها که به آن‌ها بروکرهای بدون میز معاملاتی هم گفته می‌شود، سفارشات شما را به طور مستقیم به بازار بین بانکی ارسال می‌کنند. این بروکرها در اجرای سفارشات شما هیچ دخالتی ندارند و با شما طرف حساب نیستند.

بنابراین اجرای سفارشات شما دقیق شده و قیمت‌ها شفافیت بیشتری دارند. اما این بروکرها ممکن است نسبت به بروکرهای مارکت میکر اسپردهای بیشتری داشته باشند.

بروکرهای STP (Straight Through Processing)

بروکرهای STP که سفارشات شما را به طور مستقیم به یک تامین کننده نقدی ارسال می‌کنند. در واقع نقش این بروکرها به عنوان واسطه است. این کار باعث می‌شود بروکرها اسپردهای رقابتی داشته باشند، سرعت اجرای سفارشات هم بالا باشد و قیمت‌ها شفافیت بیشتری داشته باشند.

ولی در زمانی که شرایط بازار نوسان زیادی دارد، ممکن است که برخی از سفارشات با لغو مواجه شوند و نتوانید آنها را اجرا کنید.

بروکرهای ECN (Electronic Communication Network)

این بروکرهای دارای یک شبکه الکترونیکی هستند که شرایطی را فراهم آورده‌اند که بروکر و معامله‌گران مختلف بتوانند به صورت مستقیم با همدیگر معامله کنند. معمولاً بروکرهای ECN اسپردهای کمی می‌گیرند و شفافیت قیمت‌های آنها خیلی زیاد است.

این بروکر ها به عمق بازار دسترسی دارند و سرعت اجرای سفارشات آنها خیلی زیاد است، اما برای فعالیت کردن در این بروکرها شما باید معاملاتی با حجم بالا داشته باشید.

بروکرهای ترکیبی (Hybrid)

دسته دیگر از بروکرهایی که وجود دارند، بروکرهای ترکیبی هستند که ویژگی چندین بروکر در آنها وجود دارد و روش اجرای سفارشات آنها در شرایط مختلف فرق می‌کند.

عوامل مهم در انتخاب بروکر مناسب برای ترید نفت

برای اینکه بتوانید بروکر مناسبی برای تردی نفت را انتخاب کنید به یک سری عواملی باید دقت داشته باشید.

  •  بروکری که انتخاب می‌کنید باید بتواند ابزارهای معاملاتی متنوعی ارائه دهد و شما بتوانید به دارایی‌های مختلف مثل سهام، کالا، شاخص انرژی و فلزات دسترسی پیدا کنید. در این موقع در هر زمانی که بخواهید می‌توانید در هر کدام از این دارایی‌ها معاملات خودتان را انجام دهید و نیاز نیست که برای اجرای معاملات به بروکر دیگری مراجعه کنید.
  • بروکرها برای فعالیت معامله‌گران پلتفرم معاملاتی ارائه می‌دهند، اما نوع پلتفرم معاملاتی که ارائه می‌شود هم باید سریع باشد، هم کاربر بتواند به راحتی با آن کار کند و هم ابزارهای تحلیلی خوبی ارائه دهد.
  • بروکر معمولاً روش‌های واریز و برداشت متنوع به کاربران ارائه می‌دهد که این روش‌ها باید هم سریع انجام بگیرد و هم آسان باشد.
  • کاربرانی که در بروکرها فعالیت می‌کنند، در بسیاری از مواقع دچار مشکل می‌شوند و یا سوالاتی برای آنها پیش می‌آید، پس بروکر باید بتواند پشتیبانی خوبی ارائه دهد. برخی بروکرها به چندین زبان، پشتیبانی خودشان را ارائه می‌دهند که این از بهترین مزیت‌های آنها به حساب می‌آید. بروکرها باید بتوانند در هر ۲۴ ساعت شبانه روز پاسخگوی سوالات مشتریان باشند.
  • بروکرهایی که شما قصد فعالیت در آنها را دارید باید از جانب نهادهای نظارتی معتبر مجوز قانونی داشته باشند و یا به اصطلاح رگوله شوند.
  • معمولا هزینه‌های معاملاتی که بروکرها می‌گیرند، شامل اسپرد، کمیسیون و بهره شبانه است که این هزینه‌ها در بروکرهای مختلف فرق می‌کند. به سراغ بروکری بروید که میزان هزینه‌های دریافتی آن کمتر باشد، در این زمان می‌توانید سود خودتان را بیشتر کنید.

نکات مهم

  • قبل از آنکه بخواهید یک بروکری انتخاب کنید، حتماً به وب سایت‌های نظارتی و انجمن‌های معامله‌گران مراجعه کنید. در این وب سایت‌ها می‌توانید نظرات سایر معامله‌گران در ارتباط با بروکرهای مختلف را مطالعه کنید.
  • تاکنون هیچ بروکری نبوده که موفقیت معامله‌گران در بازارهای مالی را تضمین کند، پس باید با دانش و آگاهی کامل وارد بازارهای مالی شوید.

انتخاب یک بروکر کار آسانی نیست، اما اگر با آگاهی و دانش پیش بروید، موفق تر خواهید بود.

حرف آخر

برای فعاایت در فارکس، نیاز به بروکرهایی دارید که امکان اجرای معاملات شما را فراهم کنند. هر بروکری یکسری قابلیت ها و امکاناتی در اختیار معامله گران قرار می دهد. شما با تحقیق و بررسی های دقیق، می توانید بروکر مناسبی بدای خود انتخاب کنید.

سوالات متداول

چه تفاوتی بین بروکر معاملاتی و بدون واسطه وجود دارد؟

در بروکر معاملاتی، قیمت‌ها توسط خود بروکر تعیین می‌شود.

بهترین نوع بروکر برای مبتدیان کدام است؟

بروکرهای ECN یا STP به دلیل شفافیت بیشتر، برای مبتدیان مناسب‌ترند

چه عواملی در انتخاب بروکر مهم هستند؟

مجوز، پلتفرم، هزینه‌ها، پشتیبانی.

هما فایننس
هما فایننس
مقاله‌ها: 22

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *