بروکر چیست؟

بروکر و یا کارگزار بازارهای مالی، شرکتی است که به عنوان واسطه‌ای بین بازارهای مالی و سرمایه‌گذار فعالیت می‌کند. این مراکز یا شرکت‌ها امکان فعالیت تریدرها در بازارهای مالی مختلف چون بورس، کریپتو، کارنسی و فارکس را فراهم می‌آورند. بروکرها به عنوان پلی هستند که می‌توانند شما را به این بازارهای مالی متصل کنند.

ویژگیتوضیحات
تعریفواسطه بین سرمایه‌گذار و بازار مالی
نقشاجرای سفارشات، ارائه پلتفرم، اطلاعات بازار، خدمات مشتری
اهمیتدسترسی به بازارهای جهانی، تنوع ابزارها، امنیت
نکات مهم در انتخاباعتبار، هزینه‌ها، تنوع دارایی‌ها، پلتفرم، نظارت

نقش بروکرها

  • زمانی که تریدرها بخواهند سهم یا ارزی را خرید و فروش کنند، بروکر سفارشات آنها را در بازار به اجرا در می آورد.
  • بروکرها برای فعالیت کاربران، پلتفرم هایی ارائه می دهند تا از طریق آن سفارشات خود را در بازار به اجرا در آورند.
  • شما از طریق بروکرها می توانید به اطلاعات مختلفی چون ابزارهای تحلیلی، در بازارهای مالی دسترسی پیدا کنید.

درک فعالیت کارگزاران

کارگزاران مالی امکان داد و ستد اوراق بهادار را فراهم می‌کنند. هزینه‌های آنها از طریق کارمزدهایی چون اسپرد و کمیسیون به دست می‌آید. شما برای فعالیت در بازارهای مالی در درجه اول باید به سراغ یک بروکر معتبری بروید که از هر لحاظ رتبه خوبی داشته باشد.

بروکر انتخابی شما باید:

  • امنیت کافی داشته باشد
  • پشتیبانی خوبی ارائه دهد
  • ابزارهای معاملاتی زیادی در اختیار شما قرار دهد
  • امکان ثبت سفارشات معاملات آن سریع باشد.

بین سرمایه گذاران و بازارهای مالی، بروکر مثل پل ارتباطی است.

چرا به بروکر نیاز داریم؟

ما برای فعالیت در بازارهای مالی به بروکرها نیاز داریم. زیرا امکان انجام معاملات مستقیم با بازارهای مالی را نداریم، پس باید واسطه‌هایی باشند که این امکان را برای ما فراهم کنند.

بروکرها برای فعالیت معامله‌گران، پلتفرم معاملاتی ارائه می‌دهند که محبوب‌ترین آنها متاتریدر ۴ و متاتریدر ۵ است. در این پلتفرم‌ها ابزارهای مختلفی به تحلیل کاربران ارائه می‌شود. اما مسئله مهم‌تر در رابطه با فعالیت در بازارهای مالی آن است.

اکثر بروکرها آموزش‌های رایگان و گاهاً با هزینه‌ای را برای معامله‌گران فراهم می‌کنند. شما با این آموزش‌ها می‌توانید هر نوع تحلیل تکنیکال یا فاندامنتال را یاد بگیرید و از آنها در معاملات خودتان استفاده کنید.

انواع بروکرها:

بروکرهای ECN می‌توانند سفارشات شما را مستقیماً به بازارهای بین بانکی ارسال کنند. این بروکرها همیشه اسپردهای پایینی در نظر می‌گیرند. بروکرهای مارکت میکر که امکان معاملات شما را به صورت مستقیم فراهم می‌آورند، اما قیمت‌های آنها کمی نسبت به بازارهای واقعی متفاوت است. شما اگر قصد ترید در بازار نفت را دارید، باید به سراغ بروکری بروید که این نماد را پشتیبانی کند. خوشبختانه، اکثر بروکرها، نماد نفت را برای ترید کاربران پشتیبانی می کنند.

چگونه یک بروکر مناسب انتخاب کنیم؟

  1. معمولا برای انتخاب بروکر ابتدا رگولاتوری آن را بررسی کنید. اگر بروکری رگوله داشت و رگوله آن از نهاد معتبری بود، قطعاً بروکر مناسبی برای فعالیت شما است.
  2. دوم بررسی کنید که آیا این بروکر به کشور شما خدمات رسانی دارد یا خیر، چون بسیاری از بروکرها کاربران ایرانی را تحت پوشش خود قرار نمی‌دهند، به دلیل اینکه ایران جز کشورهای تحریم شده است. از میان بروکرها تعداد کمی از آنها ایرانیان را حمایت می‌کنند.
  3. مسئله بعدی در رابطه با هزینه‌های معاملاتی است. هر بروکر برای خودش به خاطر خدماتی که ارائه می‌دهد، هزینه‌هایی چون اسپرد و کمیسیون دریافت می کند. همین اسپرد و کمیسیون که به عنوان هزینه معاملاتی بروکر است، از سود شما کم می‌شود. باید به سراغ بروکری بروید که اسپرد و کمیسیون کمی می‌گیرد و یا عدم فعالیت در بروکر برای شما هزینه‌ای نداشته باشد.
  4. پشتیبانی بروکر یک امر حیاتی برای مشتریان به حساب می‌آید. وقتی تریدری در بازار مالی فعالیت می‌کند، ممکن است با یک سری مشکلاتی روبرو شود. برای رفع آن هم، باید با یک مرکز پشتیبانی در تماس باشد.
  5. امنیت بروکر هم مسئله‌ای است که باید آن را جدی بگیرید. دارایی شما در بروکر است و باید در امنیت باشد. اگر بنابه دلایل مختلف سایت بروکر هک شود و دارایی‌تان از دست برود تکلیف شما چیست؟ پس باید همه موارد را با دقت بررسی کرده و در نظر بگیرید.

نکات مهم در مورد بروکرها:

  • بازار فارکس، کریپتو و بورس از بازارهای پر ریسک و پر نوسانی هستند. اگر بدون دانش وارد این بازار شوید، انگار وارد باتلاقی شدید که در آن گیر افتاده‌اید.
  • بروکرهای خیلی زیادی در بازار‌های مالی فعالیت می‌کنند، اما قرار نیست شما به صورت ناشناخته وارد یکی از آنها شوید.
  • باید بروکری که انتخاب می‌کنید معتبر باشد. در تبلیغات زیادی می‌شنویم که بازار فارکس درآمد دلاری دارد، اما شما ۱٠٠درصد تضمینی به سود نمی‌رسید. رسیدن به سود راه و روش مخصوص به خود را دارد.

هزینه‌های بروکرها: راهنمای جامع برای معامله‌گران

معامله‌گران همیشه باید در ارتباط با هزینه‌های بروکرها آگاهانه عمل کنند. بروکرها برای تامین هزینه‌های خود ترفندهای مختلفی به کار می‌برند.

  • ممکن است بروکری کلاً اسپرد  نداشته باشد، اما کمیسیونی که از کاربر دریافت می‌کند رقم بالاتری باشد.
  • برخی بروکرها از طریق ارائه ابزارهای معاملاتی و برخی آموزش‌ها از کاربران هزینه‌ دریافت می کنند
  • برخی به خاطر عدم فعالیت شما هزینه‌ای دریافت می کنند.
  • برخی بروکرها هزینه‌هایی بابت سواپ یا همان بهره شبانه از تریدر دریافت می کنند.

پس شما وقتی بروکری را انتخاب کردید، همه هزینه‌های معاملاتی آن را در نظر بگیرید و در آخر بدانید که آیا از سودی که به دست آوردید چیزی برای شما باقی می‌ماند؟ آیا ارزش معامله را دارد؟ وگرنه به سراغ بروکر دیگری بروید.

نتیجه گیری

بروکر به عنوان واسطه‌ای بین شما و بازار مالی است که از طریق آن می‌توانید در بازارهای مالی فعالیت کنید. فعالیت بروکر عین کارگذاری‌های بورس در ایران است. شما پولتان را به بروکر واریز کرده و از امکانات آن بهره مند می‌شوید. در مقابل هزینه‌هایی هم در قالب کمیسیون برای بروکر پرداخت می‌کنید تا بتوانید در بازار مالی فعالیت کنید. پس انتخاب بروکر یک مرحله مهم برای فعالیت در بازار مالی است.

سوالات متداول

بروکر چیست؟

واسطه‌ای برای معامله در بازارهای مالی

چرا به بروکر نیاز داریم؟

دسترسی آسان به بازارها و ابزارهای مالی.

مهمترین ویژگی یک بروکر خوب چیست؟

اعتبار و امنیت

هما فایننس
هما فایننس
مقاله‌ها: 22

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *