رابطه نفت و طلا در فارکس

طلا و نفت دارایی‌های بسیار مهم در بازارهای مالی مختلف از جمله بازار فارکس هستند. معامله‌گران با سرمایه‌گذاری در این دارایی‌ها می‌توانند به سودهای بسیار خوبی برسند. در ارتباط با وضعیت نفت و طلا می‌توانیم عوامل مختلفی را در نظر بگیریم که هر کدام به نوعی بر قیمت این دارایی‌ها تاثیر می‌گذارد.

در ابتدا تحلیل گران تصور می‌کردند که بین نفت و طلا رابطه معکوسی وجود دارد، چون با بالا رفتن طلا، نفت قیمت کمتری داشت و بالعکس. اما بعدها بازار روندی را نشان داد که متوجه شدند این دو با همدیگر رابطه عکس ندارند، چون در یک زمان روند صعودی در پیش گرفتند. حال می‌خواهیم این دو دارایی را با همدیگر بررسی کرده و بیشتر به آن بپردازیم:

عوامل موثر بر رابطه نفت و طلا

ارتباط بین نفت و طلا بر اساس یک سری پارامترهایی شکل می‌گیرد که تماماً می‌توانند در روند این دو دارایی تاثیر داشته باشند:

تورم

اگر در بازارهای مالی تورم بیشتر شود، تقاضا برای خرید طلا و نفت هم بالاتر می‌رود. عموم مردم طلا و نفت را به عنوان دارایی محافظتی در برابر کمتر شدن ارزش پول می‌دانند.

نوسانات نرخ ارز

زمانی که در نرخ ارزهای جهانی از جمله دلار آمریکا تغییراتی به وجود آید، در قیمت نفت و طلا هم می‌تواند تاثیرگذار باشد. اگر قیمت دلار بالا رود، قیمت این کالاها کمتر خواهد شد و اگر قیمت دلار پایین‌تر رود، قیمت نفت و طلا هم بالاتر می‌رود.

عرضه و تقاضا

میزان عرضه و تقاضا در دارایی‌های مختلف همیشه در قیمت آنها تاثیرگذار است. تغییراتی که در عرضه و تقاضای طلا و نفت صورت می‌گیرد، به یک سری عوامل مختلفی چون تنش‌های ژئوپلیتیک، مصرف انرژی و کشف ذخایر جدید بستگی دارد.

سیاست های پولی

سیاست‌های پولی که بانک‌های مرکزی از جمله بانک فدرال آمریکا در پیش می‌گیرند، همیشه در نرخ بهره و عرضه پول در گردش تاثیر می‌گذارد. این موضوع تاثیر کاملا مستقیمی در قیمت نقد و طلا هم دارد.

رویدادهای ژئوپلیتیک

رویدادهای ژئوپلیتیکی مثل تحریم‌ها جنگ‌ها و یا ناآرامی‌های سیاسی که در منطقه رخ می‌دهند، تماماً در میزان عرضه و تقاضای نفت و طلا تاثیر گذاشته و باعث تغییر در قیمت آنها می‌شود.

انواع رابطه بین نفت و طلا

بین نفت و طلا ارتباطاتی وجود دارد که این ارتباط در بلند مدت و کوتاه مدت متغیر است.برخی اوقات ممکن است ارتباط معکوسی بین این دو کالا مشاهده شود. ارتباطاتی که بین نفت و طلا وجود دارد را در ادامه بیان کرده‌ایم:

نوع همبستگیتوضیحات
همبستگی مثبتافزایش قیمت نفت معمولاً با افزایش قیمت طلا همراه است.
همبستگی منفی افزایش قیمت نفت معمولاً با کاهش قیمت طلا همراه است.
عدم همبستگیهیچ رابطه قابل توجهی بین قیمت نفت و طلا مشاهده نمی‌شود.

همبستگی مثبت

برخی مواقع بالا رفتن قیمت نفت باعث بالا رفتن قیمت طلا هم می‌شود و با همدیگر ارتباط مثبتی دارند. معمولاً این حالت در شرایطی رخ می‌دهد که بالا رفتن قیمت نفت باعث به وجود آمدن تورم شده و در مورد اقتصاد نگرانی‌هایی به وجود می‌آید.

همبستگی منفی

گاها با بالا رفتن قیمت نفت، قیمت طلا کمتر می‌شود. این حالت در زمان‌هایی رخ می‌دهد که بالا رفتن قیمت نفت باعث می‌شود که ارز کشور صادر کننده تقویت شده و تقاضای کمتری برای خرید طلا به عنوان دارایی امن وجود داشته باشد.

عدم همبستگی

زمان‌هایی هم وجود دارد که بین قیمت نفت و طلا هیچگونه ارتباطی مشاهده نمی‌شود و بر همدیگر تاثیری ندارند.

استراتژی های معاملاتی فارکس مبتنی بر همبستگی نفت و طلا

استراتژی های معاملاتی بیان می کند که اغلب اوقات نفت و طلا همبستگی مثبت نشان می‌دهند، برای اینکه حرکت آنها در یک جهت است. این همبستگی می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد که شامل تورم، نقش دلار آمریکا، وضعیت اقتصاد کل جهان و ریسک‌های ژئوپلیتیکی می‌باشد.

معامله‌گران فارکس می‌توانند برای شناسایی فرصت‌های معاملاتی از این همبستگی استفاده کنند.

استراتژینحوه استفاده از همبستگی
معامله جفت ارزهای تولیدکننده نفتافزایش قیمت نفت ← تقویت ارز (فرصت خرید)؛ کاهش قیمت نفت ← تضعیف ارز (فرصت فروش)
معامله جفت ارزهای مصرف کننده نفت افزایش قیمت نفت ← تضعیف ارز (فرصت فروش)
استراتژی واگرایی (Divergence)استراتژی
نحوه استفاده از همبستگی
معامله جفت ارزهای تولیدکننده نفت
استفاده از نسبت طلا به نفت (Gold/Oil Ratio)نسبت بالا ← احتمال افزایش قیمت نفت یا کاهش قیمت طلا؛ نسبت پایین ← احتمال کاهش قیمت نفت یا افزایش قیمت طلا
ترکیب با تحلیل فاندامنتال تایید سیگنال‌های همبستگی با بررسی عوامل بنیادی

معامله جفت ارزهای مرتبط با کشورهای تولیدکننده نفت

کشورهایی مثل کانادا، نروژ و روسیه به عنوان عمده‌ترین تولیدکنندگان نفت فعالیت دارند. در زمانی که قیمت نفت افزایش پیدا کند، معمولاً ارز این کشورها هم تقویت می‌شود.

اگر منتظر هستید که قیمت نفت بیشتر شود و قیمت طلا هم از این رقم پیروی کند، می‌توانید در جفت ارزهایی مثل USD/CAD برای خود موقعیت خرید باز کنید. اما اگر انتظار دارید که قیمت نفت کاهش پیدا کند، می‌توانید در این جفت ارزها قیمت فروش باز کنید.

میزان تاثیر قیمت نفت در ارز این کشورها ممکن است متفاوت باشد. در واقع عوامل مختلفی در وضعیت اقتصاد داخلی و سیاست‌های پولی در این قیمت‌ها موثر هستند. حدود همبستگی بین نفت و طلا ممکن همیشه قوی نباشد، پس شما بر هر دو کالا نظارت لازم را انجام دهید.

معامله جفت ارزهای مرتبط با کشورهای مصرف کننده عمده نفت

زمانی که قیمت نفت افزایش پیدا کرد، می‌تواند برای آن دسته از کشورهایی که به عنوان مصرف کننده عمده نفت هستند، تاثیر منفی داشته و در نتیجه باعث ضعیف‌تر شدن ارز آنها شود

اگر به دنبال آن هستید که قیمت نفت افزایش پیدا کند و یا در قیمت طلا افزایش و یا ثبات می‌خواهید، باید به دنبال موقعیت‌های فروش در جفت ارزهایی باشید که آن کشورها به عنوان مصرف کننده بزرگ نفت هستند.

البته اگر بخواهید از این استراتژی پیچیده پیروی کنید، نیاز به تحلیل قوی‌تر و دقیق‌تری دارید.

استراتژی واگرایی (Divergence)

زمانی که بین نفت و طلا همبستگی شکسته شود، ممکن است که این دو دارایی در جهت خلاف هم حرکت کند. این برای شما نشانه‌ای از یک فرصت معاملاتی باشد.

اگر قیمت نفت در حال بیشتر شدن باشد، اما همچنان قیمت طلا ثابت بماند و یا در حال کاهش باشد، یک واگرایی را نشان می‌دهد که ناشی از عدم تعادل موقت در بازار است. معامله‌گران بر اساس این واگرایی و با انتظار بازگشت به همبستگی می‌توانند وارد معامله شوند.

استفاده از نسبت طلا به نفت (Gold/Oil Ratio)

نسبتی که بین طلا و نفت وجود دارد، نشان می‌دهد که شما برای خرید یک گرم طلا به چند بشکه نفت نیاز دارید. قیمت نفت می‌تواند یک سری نوساناتی داشته باشد که معامله‌گران از تغییرات آن می‌توانند برای شناسایی فرصت‌ها استفاده کنند.

اگر نسبت طلا به نفت به طور تاریخی بالا باشد، نشان از آن است که طلا نسبت به نفت بیشتر ارزش گذاری شده است، یا به عبارتی قیمت نفت نسبت به طلا ارزان‌تر است. در این حالت معامله‌گران به دنبال خرید جفت ارزهای مرتبط با نفت هستند و یا به دنبال فروش جفت ارزهای مرتبط با طلا می‌گردند.

زمانی را در نظر بگیرید که نسبت طلا به نفت به طور تاریخی پایین می‌رود. این حالت نشان می‌دهد که نفت نسبت به طلا ارزش گذاری بیش از حدی دارد و یا به عبارتی قیمت طلا ارزان‌تر است.

ممکن است معامله‌گران به دنبال خرید جفت ارزهایی باشند که مرتبط با طلا است و یا می‌خواهند جفت ارزهای مرتبط با نفت را بفروشند.

اگر می‌خواهید سطوح بالا و پایین برای نسبت طلا به نفت را تعیین کنید، باید داده‌های تاریخی را به طور دقیق‌تری بررسی نمایید.

ترکیب با تحلیل فاندامنتال

عوامل بنیادی مثل تصمیمات دولت، داده‌های اقتصادی، تنش‌های ژئوپلیتیکی و سیاست‌های پولی بانک‌های مرکزی تماماً می‌توانند در قیمت نفت و طلا تاثیر داشته باشند.

این موضوع می‌تواند به تایید سیگنال‌های معاملاتی مبتنی بر همبستگی کمک کند. قبل از اینکه بخواهید وارد یک معامله شوید، بررسی کنید که آیا رویدادهای بنیادی از این همبستگی حمایت می‌کند و یا ممکن است باعث شکست آن شود.

مدیریت ریسک

همیشه بین نفت و طلا همبستگی کامل وجود ندارد. در برخی دوره‌ها ممکن است این همبستگی ضعیف بوده و یا حتی منفی شود. برای آنکه بتوانید خسارت‌های احتمالی را محدود کنید، بهتر است که از حد ضرر استفاده نمایید.

باید بتوانید حجم معاملات خودتان را متناسب با تحمل ریسک خود تنظیم کنید. به هیچ عنوان تمام دارایی خودتان را در یک معامله قرار ندهید.

تورم

یکی از مؤلفه‌های اصلی شاخص‌های تورم در کل جهان قیمت نفت است. افزایش قیمت نفت می‌تواند باعث افزایش هزینه‌های سوخت های مربوط با حمل و نقل شود. این افزایش هزینه‌ها در نهایت به مصرف کنندگان منتقل شده و باعث می‌شود که سطح عمومی قیمت‌ها بیشتر شود.

طلا از زمان‌های گذشته تا به امروز به عنوان یک پناهگاه امن و پوشش مناسب در برابر تورم در نظر گرفته می‌شود. زمانی که تورم عدد بالایی دارد، جذابیت طلا بیشتر می‌شود.

طلا به عنوان یک دارایی امنی است که می‌تواند ارزش دارایی شما را در برابر کاهش قدرت خرید پول حفظ کند. به همین خاطر میزان تقاضا برای طلا بیشتر شده و قیمت آن هم بالاتر می‌رود.

زمانی که تورم بیشتر شود، مشاهده می‌کنیم که قیمت طلا و نفت به طور همزمان بالا می‌رود. بالا رفتن قیمت نفت می‌تواند به طور مستقیم باعث تورم شود.

نفت به عنوان ابزاری است که می‌تواند از ارزش دارایی شما در برابر تورم محافظت کند. زمانی که تورم وجود دارد، بین نفت و طلا همبستگی مثبت به وجود می‌آید.

نرخ بهره

زمانی که نرخ بهره بیشتر شود، می‌تواند باعث تقویت ارزش پول ملی هم شود. قیمت نفت معمولاً با دلار آمریکا تعیین می‌شود. زمانی که قیمت دلار تقویت شد، باعث گران‌تر شدن نفت برای کسانی می‌شود که از ارزهای دیگر استفاده می‌کنند. این کار باعث کاهش تقاضا و قیمت نفت خواهد شد.

اگر نرخ بهره بیشتر شود، هزینه استخراج برای شرکت‌های نفتی بیشتر خواهد شد و سرمایه‌گذاری در پروژه‌های جدید نفتی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

طلا یک دارایی بدون بازده است، یعنی شما برای آن سود نقدی و یا بهره پرداخت نمی کنید. زمانی که نرخ بهره بیشتر می‌شود، دارایی‌های دیگر مثل اوراق قرضه که با بازده هستند، جذاب‌تر خواهند شد.

زمانی که فرصت نگهداری طلا بیشتر شود، می‌تواند باعث کمتر شدن تقاضا و کاهش قیمت آن شود. مواقعی که نرخ بهره پایه باله رفت، جذابیت زیادی برای سرمایه‌گذاران خواهد داشت، چون از آن به عنوان یک دارایی امن استفاده می‌کنیم.

نرخ بهره بر رابطه نفت و طلا تاثیر پیچیده‌ای دارد. زمانی که نرخ بهره بیشتر شود، به طور جداگانه بر قیمت طلا و قیمت نفت فشار وارد می کند.

نگرانی‌های مربوط به تورم می‌تواند بر طلا اثر منفی و یا تا حدی خنثی باشد، چون همچنان طلا را به عنوان پوشش تورم جذاب می‌دانند. چنین مواقعی مشاهده می‌کنیم که در حرکت قیمت نفت و طلا واگرایی وجود دارد.

مدیریت ریسک در معاملات مبتنی بر رابطه نفت و طلا

در معاملات مبتنی بر رابطه نفت و طلا، مدیریت ریسک اهمیت زیادی دارد. همبستگی همیشه پایدار و کامل نیست و عوامل متعددی تحت تاثیر آن قرار دارند. در ادامه می‌خواهیم به برخی از مهم‌ترین جنبه‌های مدیریت ریسک در این نوع معاملات بپردازیم.

درک ماهیت همبستگی

شما باید به یاد داشته باشید که بین نفت و طلا همبستگی به شکل یک رابطه آماری است و همانند یک قانون فیزیکی می‌باشد. ممکن است در دوره‌هایی این دو دارایی در خلاف جهت هم حرکت کنند و یا مواقعی پیش بیاید که این همبستگی ضعیف‌تر شود.

جهت همبستگی بنا به شرایط مختلف اقتصادی، سیاسی و روانی بازار می‌تواند تغییر کند. اگر شما بتوانید به طور دوره‌ای این‌ها را درک کنید، در واقع عملکرد بهتری خواهید داشت.

عواملی چون تغییر در سیاست‌های پولی، بحران‌های ژئوپلیتیکی، شوک‌های عرضه و تقاضا برای نفت، تماماً در این نوع همبستگی می‌توانند تاثیر بگذارند.

استفاده از حد ضرر (Stop-Loss

حد ضرر ابزار بسیار حیاتی است که می‌توانید به کمک آن زیان‌های احتمالی در هر معامله‌ای را محدود کنید، به ویژه در معاملاتی که مبتنی بر همبستگی هستند و امکان شکست ناگهانی وجود دارد، تعیین حد ضرر بسیار واجب است.

شما باید سطوح حد ضرر را بر اساس تحلیل تکنیکال و میزان ریسک پذیری خود تعیین کنید. بعد از آنکه سطح حد ضرر را تعیین کردید، با توجه به نوسانات کوتاه مدتی که در بازار وجود دارد، به هیچ عنوان این سطح‌ها را تغییر ندهید.

تعیین حجم معاملات مناسب (Position Sizing)

شما باید طوری حجم معاملات را تعیین کنید که در صورت فعال شدن حد ضرر برای شما قابل تحمل بوده و یا متناسب با کل دارایی شما باشد. شما با استفاده از اهرم می‌توانید سود معاملات را بیشتر کنید، اما باید در نظر داشته باشید که به همان نسبت میزان ریسک ضرر شما هم بالا می‌رود.

در معاملاتی که مبتنی بر همبستگی هستند، احتمال شکست ناگهانی همبستگی وجود دارد. توصیه می‌شود که از اهرم یا احتیاط استفاده کنید. بسیاری از معامله گران از قانون درصد ثابت ریسک استفاده می‌کنند. یعنی شما در هر معامله تنها درصد مشخصی از کل دارایی خودتان را به خطر می‌اندازید.

اهمیت تحلیل رابطه نفت و طلا در فارکس

اگر بتوانید تحلیل درستی در رابطه با نفت و طلا در فارکس داشته باشید، بهتر می‌توانید به موفقیت‌های خوبی در معاملات برسید. حلا می خواهیم بررسی کنیم که اهمیت این تحلیل‌ها در چیست؟

کاهش ریسک معاملات

شما با تحلیل‌های درست می‌توانید درک بهتری از نفت و طلا را به دست آورید. در این صورت ریسک معاملات خود را کمتر کرده و استراتژی‌های بهتری طراحی خواهید کرد.

شناسایی فرصت‌های معاملاتی

زمانی که بتوانید ارتباط بین نفت و طلا را به درستی تحلیل کنید، می‌توانید فرصت‌های معاملاتی جدیدتری شناسایی کنید.

بهبود تصمیم‌گیری

درک کردن عواملی که در قیمت نفت و طلا تاثیر دارد، می‌توانند به معامله‌گران فارکس کمک کند تا تصمیم‌های معاملاتی بهتری بگیرند.

نتیجه گیری

بین طلا و نفت ارتباط پیچیده‌ای وجود دارد که این ارتباط ثابت نبوده و تحت تاثیر عوامل مختلف تغییر می‌کند. شما برای اینکه بتوانید این روابط را بهتر درک کرده و از آن استفاده کنید، باید موقعیت‌های مختلف را بسنجید و در کنار آن ابزارهای تحلیل تکنیکال و فاندامنتال استفاده کنید. اگر قصد فعالیت در بازارهای نفت و طلا را دارید، سعی کنید از آخرین اخبار و تحولات بازار اطلاع پیدا کنید.

آیا بین طلا و نفت رابطه معکوس برقرار است؟

خیر، گاهی اوقات این دو باهم رابطه مستقیمی دارند.

بالا رفتن تورم ردر قیمت طلا و نفت تاثیر دارد؟

بله، با بالا رفتن تورم، افراد دارایی های خودشان را به سمت طلا و نفت می برند، چون این دو را به عنوان پناهگاه امن می دانند.

در معاملات نفت لازم است مدیریت ریسک داشته باشیم؟

بله، داشتن مدیریت ریسک باعث محافظت از دارایی شما می شود.

در معاملات طلا و نفت از چه نوع تحلیل هایی می توان استفاده کرد؟

تحلیل تکنیکال به همراه تحلیل فاندامنتال

هما فایننس
هما فایننس
مقاله‌ها: 22

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *