چگونه وارد بازار فارکس شویم؟

فارکس از بازارهای مالی بزرگ در جهان است که همه روزه طرفداران زیادی را به سمت خود جذب می‌کند. معامله‌گران زیادی در این بازار اقدام به معامله ارز و دارایی‌های مختلفی می‌کنند. بازار فارکس می‌تواند فرصتی برای معامله‌گران فراهم کند، اما نکته اصلی اینجاست که چگونه می‌توانیم وارد بازار فارکس شویم. نحوه ورود به این بازار آسان است اما یک سری مراحلی دارد که باید آنها را بگذرانید.

مراحل ورود به بازار فارکستوضیحات
آشنایی با فارکسدرک مفهوم فارکس، مزایا و ریسک‌های آن
کسب دانشیادگیری اصطلاحات، تحلیل تکنیکال و فاندامنتال، استراتژی معاملاتی
نتخاب بروکر اانتخاب بروکر معتبر با هزینه‌های مناسب و پلتفرم کاربری
افتتاح حسابافتتاح حساب دمو و سپس حساب واقعی
مدیریت ریسکتعیین حد ضرر، تنظیم حجم معاملات، مدیریت احساسات

فارکس چیست؟

فارکس به معنای تبادل ارزهای خارجی است. اگر بخواهیم به زبان ساده‌تر آن را بیان کنیم، بزرگترین بازار مالی در جهان می‌باشد که ارزهای مختلف کشورها در برابر یکدیگر را می‌توان در این بازار با هم معامله کرد.

بازار فارکس به صورت یک بازار شبانه روزی و متمرکز فعالیت دارد که حجم معاملات روزانه آن به تریلیون‌ها دلار می‌رسد.

فارکس چگونه کار می‌کند؟

در بازار فارکس شما به جای بانک می‌توانید اقدام به خرید سهام یا کالا کنید. ارز یک کشور را در مقابل ارز کشور دیگر خریداری کرده و یا بفروشید. به همین خاطر معاملات فارکس به صورت جفت ارز انجام می‌گیرد.

اصطلاحات کلیدی در بازار فارکس

شما قبل از اینکه بخواهید در بازار فارکس فعالیت کنید، بهتر است که با یک سری اصطلاحات کلیدی آن آشنا شوید.

جفت ارز (Currency Pair)

جفت ارز در واقع دو ارزی است که در مقابل همدیگر آنها را معامله می‌کنند.

ارز پایه (Base Currency)

اولین ارز در جفت ارز را ارز پایه می‌نامند. ارزش این ارز در مقابل ارز دوم سنجیده می‌شود.

ارز مظنه (Quote Currency)

دومین ارزی که در جفت ارز وجود دارد را ارز مظنه می‌گویند. قیمت ارز پایه بر حسب ارز مظنه بیاندمی‌شود.

قیمت خرید (Ask Price)

قیمتی که بروکر برای خرید ارز پایه به شما پیشنهاد می‌دهد، قیمت خرید نامیده می‌شود. شما در این قیمت می‌توانید ارز مظنه را بخرید و ارز پایه را بفروشید.

قیمت فروش (Bid Price)

قیمتی که هر بروکر برای فروش ارز پایه به شما پیشنهاد می‌دهد، قیمت فروش نامیده می‌شود. شما می‌توانید ارز پایه را خریداری کرده و ارز مظنه را بفروشید.

اسپرد (Spread)

تفاوت بین قیمت خرید و قیمت فروش اسپرد نامیده می‌شود. اسپرد همان هزینه معاملاتی است که بروکر برای شما در نظر می‌گیرد.

پیپ (Pip – Point in Percentage)

کوچک‌ترین واحد تغییر قیمت در یک جفت ارز، پیپ نامیده می‌شود.

لات (Lot)

واحد استاندارد حجم معاملات در فارکس لات است. یک لات معادل با ۱۰۰ هزار واحد از ارز پایه است. در بازار فارکس مفاهیمی چون مینی لات با ۱۰ هزار واحد و میکرولات با یک هزار واحد هم داریم.

اهرم (Leverage)

اهرم ابزاری است که بسیاری از بروکرها آن را در اختیار معامله‌گران می‌دهند. معامله‌گران می‌توانند با دارایی اندک و با کمک اهرم، معاملاتی در حجم بزرگتر انجام دهند.

زمانی که شما از اهرم یک به ۱۰۰ استفاده می‌کنید، یعنی می‌توانید با ۱۰۰۰ دلار معاملاتی با ارزش ۱۰۰ هزار دلار انجام دهید. اهرم می‌تواند سود و ضرر معاملات شما را به طور قابل توجهی بیشتر کند.

مارجین (Margin)

مارجین همان مقدار وجهی است که شما در حساب معاملاتی خود به عنوان وثیقه و برای باز کردن یک معامله با اهرم باید کنار بگذارید.

کال مارجین (Margin Call)

کال مارجین هشداری است که از طرف بروکر دریافت می‌کنید. این هشدار زمانی دریافت می‌شود که سطح مارجین حساب شما به حداقل مجاز رسیده باشد.

در این حالت برای جلوگیری از بسته شدن خودکار معاملات باید وجه بیشتری را به حساب خودتان واریز کنید.

استاپ اوت (Stop Out)

استاپ اوت سطحی از مارجین است که در آن بروکر می‌تواند به طور خودکار معاملات شما را ببندد تا از ضرر بیش از حد جلوگیری نماید.

مراحل ورود به بازار فارکس

برای وارد شدن به بازار فارکس مراحلی وجود دارد که موجب می‌شود شما با آگاهی و شناخت کامل‌تری وارد این بازار شوید، در نتیجه معاملات خودتان را بتوانید بهتر به پیش ببرید.

شناخت بازار فارکس

ابتدا باید شناختی از بازار فارکس داشته باشید، برای این کار لازم است که تعریف دقیقی از بازار فارکس را بدانید. بازار فارکس بستری است که در آن امکان مبادله ارزهای مختلف وجود دارد. در هر لحظه قیمت ارزها نسبت به همدیگر در حال تغییر است و شما از این تغییر قیمت ارزها می‌توانید سود کسب کنید.

ارزهای فارکس به صورت جفت ارز در مقابل ارز دیگر قرار دارد، به عنوان مثال دلار آمریکا در برابر یورو قرار گرفته است. هر چقدر دلار آمریکا مقدار بیشتری داشته باشد، یورو عدد پایین‌تری را نشان می‌دهد و بالعکس.

شما می‌توانید انواع مختلفی از معاملات را در روی این جفت ارزها انجام دهید. برای اجرای معاملات خود می‌توانید از استراتژی‌های مخصوص به خود استفاده کرده و تحلیل‌های مربوطه را به کار بگیرید.

انتخاب یک بروکر معتبر

حال که شما با محیط بازار فارکس آشنا شدید، باید به سراغ یک بروکر معتبر بروید که امکان اجرای معاملات شما در بازار فارکس را فراهم کند. بروکرهای مختلفی در این زمینه فعالیت دارند اما در درجه اول باید به سراغ بروکر مورد اعتماد و با امنیت بالا بروید. ثانیاً بروکرهایی را انتخاب کنید که به شما پشتیبانی ارائه می‌دهند و سوم بروکرهایی که هزینه‌های معاملاتی کمتری از شما می‌گیرند در اولویت باشند.

ویژگی‌های یک بروکر خوب

  • یک بروکر خوب بروکری است که از جفت ارزهای مختلفی حمایت می‌کند و تنوع جفت ارزهای آن خیلی بالاست.
  • همچنین بروکر خوب باید بتواند پلتفرم‌های معاملاتی خوبی در اختیار کاربران قرار دهد.
  • از همه مهمتر امنیت بروکر برای معامله‌گران بسیار اهمیت دارد. معامله‌گران باید به سراغ بروکرهایی بروند که از جانب نهادهای نظارتی معتبری تنظیم شده‌اند.
  • بروکرهای مختلف باید بتوانند حساب دمو را در اختیار کاربران قرار دهند تا کاربران بتوانند ابتدا در حساب دمو تمرین‌های لازم را انجام داده و استراتژی معاملاتی خودشان را به دست آورند.

ورود به بازارهای مالی خیلی آسان است، شما در کمتر از ده دقیقه می توانید افتتاح حساب کنید.

افتتاح حساب

مرحله بعدی نوبت به افتتاح حساب در بروکری است که انتخاب کرده‌اید. هر بروکر برای فعالیت معامله‌گران چند حساب معاملاتی در اختیار آنها قرار می‌دهد. این حساب‌ها با همدیگر یک سری تفاوت‌هایی دارند و افراد بنا به نوع نیاز و تجربه خود می‌توانند در هر یک از این حساب‌ها فعالیت کنند.

به عنوان مثال حساب اسلامی مختص کاربران مسلمانی است که در آن سواب و یا بهره شبانه وجود ندارد یا حساب ECN اسپردهای کمتری دارد و برای افراد مبتدی خیلی مناسب است.

کسب دانش و آموزش

حال که حساب معاملاتی خود را باز کردید، نوبت به کسب آموزش است. در واقع شما بدون برنامه تفکر و آموزش نمی‌توانید معامله انجام دهید. در ابتدا باید تحلیل‌های خوبی انجام دهید، پس باید به سراغ تحلیل‌های تکنیکال و تحلیل‌های فاندامنتال بروید.

این تحلیل‌ها مکمل همدیگر هستند. ترکیب تحلیل‌های مختلف می‌توانید به یک استراتژی مناسبی رسیده و موقعیت معاملاتی خوبی برای خودتان رقم بزنید.

تمرین با حساب دمو

بهتر است قبل از اینکه بخواهید در حساب‌های واقعی فعالیت کنید، در حساب دمو به صورت آزمایشی کار کنید.

شروع معاملات واقعی

حال که آمادگی لازم را به دست آوردید، می‌توانید در حساب واقعی و با سرمایه واقعی معاملات خودتان را انجام دهید.

داشتن مدیریت ریسک

تریدرها باید در اجرای معاملات خود مدیریت ریسک داشته باشند، پس باید در معاملات حد ضرر و حد سود را تعیین کرد. معامله گران باید سعی کنند حجم معاملات را متناسب با دارایی خود تنظیم کنند. بازارهای مالی نوسانات و هیجانات زیادی دارد که تریدرها باید به احساسات خود غلبه کرده و تحت تاثیر هیجانات بازار قرار نگیرند.

استراتژی های معاملاتی اولیه برای مبتدیان

استراتژی های مبتنی بر روند

معامله با روند (Trend Following)

استراتژی روند یک نوع استراتژی ساده است. معامله‌گران در جهت روند فعلی بازار که یا صعودی یا نزولی است، می‌توانند وارد معاملات شوند.

استراتژی میانگین متحرک (Moving Average)

شما می‌توانید از میانگین‌های متحرک برای شناسایی کردن جهت روند و نقاط احتمالی ورود و خروج استفاده کنید. تقاطع میان روحد در دوره‌های زمانی مختلف، می‌تواند برای شما سیگنال خرید یا فروش ارائه دهد.

استراتژی های مبتنی بر سطوح حمایت و مقاومت

معامله در محدوده (Range Trading)

در بازارهایی که قیمت در یک محدوده مشخص بین سطح حمایت و مقاومت در حال نوسان است، معامله‌گران سعی می‌کنند که در نزدیک سطح حمایت اقدام به خرید کرده و در نزدیک سطح مقاومت اقدام به فروش کنند.

استراتژی شکست (Breakout Trading)

زمانی که قیمت بتواند از یک سطح حمایت و یا سطح مقاومت قوی عبور کند، به اصطلاح شکست رخ می‌دهد. این حالت می‌تواند نشان از آغاز یک روند جدید باشد. معامله‌گران معمولاً در جهت شکست وارد معاملات می‌شوند.

استراتژی های کوتاه مدت (Day Trading)

اسکالپینگ (Scalping)

استراتژی اسکالپینگ یعنی آنکه شما تعداد زیادی از معاملات را با سودهای بسیار کم و در طول یک روز انجام دهید. هدف از انجام این کار آن است که برای رسیدن به سود قابل توجه در پایان روز، بتوانید سودهای کوچک را جمع آوری کنید.

معامله بر اساس اخبار (News Trading)

برخی معامله‌گران در پی انتشار اخبار مهم اقتصادی و یا شرکتی از نوسانات قیمت می‌توانند به سود برسند.

اشتباهات رایج معامله گران تازه کار و نحوه اجتناب از آنها

معامله‌گران تازه کار اغلب اشتباهاتی مرتکب می‌شوند که این اشتباه می‌تواند باعث ضررهای مالی قابل توجهی برای آنها شود. بهتر است شما به چند مورد از اشتباهات رایج توجه داشته باشید تا از آنها اجتناب کنید.

این کار باعث موفقیت شما در بازارهای مالی خواهد شد. در ادامه می‌خواهیم به چند مورد از اشتباهات رایج معامله‌گران اشاره کنیم.

معامله بدون طرح معاملاتی

بسیاری از مبتدیان بدون آنکه یک طرح معاملاتی مشخصی داشته باشند، وارد بازارهای مالی می‌شوند و دقیقاً نمی‌دانند که می‌خواهند چه نوع دارایی را معامله کنند و یا زمان ورود یا خروج از بازار را نمی‌دانند.

از طرف دیگر آنها برای معاملات خودشان مدیریت ریسک ندارند. شما قبل از آنکه شروع به معامله کنید، باید برای خودتان یک طرح معاملاتی جامع ایجاد کنید.

طرح معاملاتی شما باید شامل اهداف معاملاتی، قوانین مدیریت سرمایه، تحمل ریسک، استراتژی‌های ورود و خروج و معیارهای ارزیابی عملکرد باشد.

مدیریت ریسک ضعیف

بسیاری از معامله‌گران مبتدی معاملات خودشان را بدون تعیین حد ضرر انجام می‌دهند. این کار باعث می‌شود که حجم معاملاتی بسیار بزرگی نسبت به سرمایه خودشان انتخاب کنند. در نتیجه این کار باعث ضررهای فاجعه بار و از دست رفتن دارایی می‌شود.

پس شما باید همیشه برای محدود کردن ضررهای احتمالی از دستورات حد ضرر استفاده کنید. به هیچ عنوان بیش از یک الی دو درصد از سرمایه معاملات خودتان را در یک معامله به خطر نیندازید. اندازه موقعیت‌های خودتان را متناسب با تحمل ریسک و سرمایه خود باید تعیین کنید.

معاملات احساسی

داشتن ترس و طمع همیشه می‌تواند در کار معامله‌گران اختلال ایجاد کند. برخی معامله گران ممکن است که به خاطر داشتن ترس از دست دادن سود، به طور زود هنگام از معاملات سودآور خارج شود و یا به امید بازگشت قیمت به معاملات زیان ده را به مدت طولانی‌تری نگه دارد.

سعی کنید احساسات خودتان را در معاملات کنترل کنید و همیشه به طرح معاملاتی خودتان پایبند باشید. در این صورت است که می‌توانید بر اساس تحلیل منطقی تصمیمات خود را بگیرید و احساسات لحظه‌ای در آن دخیل ن‌باشد.

عدم تحقیق کافی

بسیاری از مبتدیان بدون آنکه در مورد دارایی و یا بازارهای مالی مورد معامله، تحقیقات کافی را انجام دهند، وارد معاملات می‌شوند. این قبیل افراد بنا به به توصیه دوستان، تبلیغات رسانه‌های اجتماعی و یا شایعات وارد معاملات می‌شوند.

قبل از آنکه بخواهید معاملات را انجام دهید، همیشه در مورد دارایی مد نظر، شرایط کلی بازار و عوامل موثر بر قیمت تحقیقات لازم را انجام دهید. برای دریافت اطلاعات و تحلیل‌ها می‌توانید از منابع معتبر استفاده کنید.

معامله بیش از حد (Overtrading)

بسیاری از معامله‌گران مبتدی اغلب فکر می‌کنند که هر چقدر معاملات بیشتری انجام دهند، به سودهای بیشتری هم می‌رسند. این کار باعث می‌شود که اغلب اوقات مجبور شوند تصمیمات عجولانه‌ای بگیرند.

این کار هزینه‌های معاملاتی را افزایش داده و باعث خستگی ذهنی می‌شود. باید همیشه بر کیفیت معاملات تمرکز داشته باشید و به کمیت آنها توجه نکنید.

فقط زمانی معاملات را انجام دهید که فرصت معاملاتی بر حسب طرح شما وجود دارد. از انجام معامله از روی بی‌حوصلگی و یا اجبار خودداری کنید.

عدم استفاده از حساب آزمایشی

بسیاری از معامله‌گران تازه کار به طور مستقیم با پول واقعی شروع به معامله می‌کنند، بدون آنکه در یک محیط شبیه سازی شده چون حساب دمو تمرین کرده باشند.

بهترین کار آن است که قبل از استفاده از پول واقعی حتماً از یک حساب آزمایشی دمو برای آشنایی بیشتر با پلتفرم‌های معاملاتی، کسب تجربه و تست استراتژی استفاده کنید.

عدم یادگیری از اشتباهات

برخی از افراد مبتدی اشتباهات خود در معاملات را تجزیه و تحلیل نمی‌کنند. این کار باعث می‌شود که همان اشتباهات را بارها و بارها تکرار کنند. توصیه می‌کنیم که یک دفترچه معاملاتی داشته باشید و تمام معاملات خود را به دقت در آن ثبت کنید.

معاملات موفق و ناموفق خود را مرور کرده و سعی کنید دلایل موفقیت و یا شکست‌های خودتان را ثبت کنید. با این کار شما از اشتباهات خود درس گرفته و استراتژی‌های خودتان را بر اساس آن تنظیم می‌کنید.

استفاده از اهرم بیش از حد

اهرم‌ها می‌توانند به طور بالقوه سود معاملات شما را افزایش دهند، اما در صورتی که بازار برخلاف موقعیت شما حرکت کند، اهرم ها ضرر معاملات شما را افزایش می دهند.

افراد مبتدی اغلب بدون آنکه از خطرات استفاده از اهرم‌ها آگاهی داشته باشند، بیش از حد از آنها استفاده می‌کنند.

اگر فرد تازه کار هستید، باید از اهرم‌ها با احتیاط و در صورت لزوم استفاده کنید. قبل از استفاده از اهرم همیشه نحوه عملکرد و خطرات مربوط به آن را به طور کامل درک نمایید.

دنبال کردن دیگران بدون تحلیل شخصی

برخی از افراد مبتدی بدون آنکه تحلیل‌های خود را انجام دهند، به طور کورکورانه از توصیه‌ها و یا سیگنال‌های معاملاتی دیگران پیروی می‌کنند.

باید همیشه از تحلیل و قضاوت‌های شخصی خودتان استفاده کنید. می‌توانید از توصیه‌های دیگران هم استفاده نمایید، اما به شرطی که در ارتباط با آن تحقیقات و تحلیل‌های لازم را انجام دهید.

نکات مهم برای ورود به فارکس

  • برای آنکه بتوانید وارد بازار فارکس شده و در آنجا معامله کنید، نیاز به صبر و حوصله زیادی خواهید داشت.
  • معمولاً برای فعالیت در این بازار باید احساسات خودتان را کنترل کنید، عجولانه تصمیم نگیرید و به ترس و طمع خودتان غلبه کنید.
  • همیشه آموزش مستمر را جز موارد حیاتی فعالیت خودتان در نظر بگیرید. آموزش مستمر باعث می‌شود که مطابق با بازار نوین قدم بردارید و فعالیت‌های خودتان را بهتر به پیش ببرید.
  • اگر می‌خواهید مدیریت سرمایه داشته باشید بهتر است که سبد خودتان را متنوع کرده و از دارایی‌های مختلف استفاده کنید. در این صورت است که احتمال ضرر شما خیلی کم‌تر می‌شود.
  • برای فعالیت معامله‌گران در بازار فارکس ابزارهای معاملاتی مختلفی ارائه می‌شود که شما باید بتوانید از این ابزارها استفاده خوبی بکنید.

نتیجه گیری

بازار فارکس محل فعالیت معامله‌گران کوچک و بزرگی است که می‌تواند دارایی‌های مختلفی را در آنجا مبادله کنند. برای وارد شدن به این بازار لازم است که استراتژی معاملاتی خاصی داشته باشید و از ابزارهای معاملاتی مخصوصی استفاده کنید. اگر با دانش و آگاهی کامل وارد بازار معاملاتی شوید، قطعاً به سودهای خوبی هم خواهید رسید.

سوالات متداول

فارکس چیست؟

بازار خرید و فروش ارزهای مختلف

مزیت بزرگ فارکس چیست؟

دسترسی آسان و ۲۴ ساعته

ریسک اصلی در فارکس چیست؟

نوسانات شدید قیمت

استفاده از اهرم می تواند باعث موفقیت و وسوددهی شود؟

اهرم ها مثل شمشیر دو لبه هستند، یعنی هم می توانند به نفع شما و هم به زیان شما کار کنند.

یکی از راهکارهای مدیریت ریسک در معاملات کدام است؟

تعیین حد ضرر برای معاملات

ساده ترین نوع استراتژی ها کدامند؟

معامله با روند

هما فایننس
هما فایننس
مقاله‌ها: 22

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *